Rea!

INFO och KÖP Refill Luwak Kaffe 100 gram slut rea

kr180.00 kr25.00

Luwak bönan och processen

I lager 400 paket  100 gram ,2020-01-04,.Detta kaffe har också smeknamnet cap poop coffee samt civet cat coffee.  Det som gör denna böna så eftertraktad är smaken men det är en process som innebär att bönan äts av ett kattliknande djur i Indonesien, en så kallad Palm civet eller civet cat. Bönan passerar därefter igenom kattens matsmältningssystem och inom 24 kommer bönan sedan ut i andra änden inblandat i kattens avföring. Denna avföring tvättas sedan så att man kan separera bönorna från resten.

Bönorna tvättas sedan väldigt noggrant, i flera omgångar varpå det är dags för bönan att torkas i solen. Efter att ha spenderat några dagar i solen är nu bönan redo för nästa steg vilket innebär att om placeras i en trämortel där man sedan börjar bearbeta bönorna. Dom går inte sönder av kraften utan separeras istället från sitt skal. Produkten handsorteras därefter, där man plockar bort skadade bönor och oönskat skal.

161

Sista steget i processen är sedan själva rostningen av bönan, en process som innefattar ett flertal olika steg, innan vi har den färdiga Luwak bönan redo för försäljning. Under processen tappar också bönorna en stor mängd vikt. Om omgången vägde 10 kilo innan rostningsprocessen inleddes, kommer slutprodukten inte väga mer än 2 kg.

Då produktionen av denna böna är så begränsad och efterfrågan är så oerhört hög, drivs självfallet priset upp till ofantliga höjder.PS vill ni bara testa refill 100 gram utan brygganordningen skickar vi med ett flergångfilter,se bild men titta på filmen så ni förstår bryggningen.Det blir bökigare med ett flergångsfilter.

Beskrivning

https://youtu.be/9ZhidtD3cMY  filmen om Jack Nicholson när han dricker ,.Sibetkaffe kallas också för Luwak kaffe är en variant av kaffebönor. De produceras i Sydostasien, med hjälp av enzymer i matsmältningssystemet hos indisk palmmård. Resultatet är kaffebönor utan de normala bitterämnena. Kaffet är en utpräglad lyxprodukt och säljs numera till priser motsvarande flera tusen svenska kronor per kilogram.Kan du låta bli att testa kaffe LUWAK ingenting för din vanliga kaffebryggare lär dig att brygga manuellt.Det häftigast kaffe jag har drukit,det finns flera smeknamn cap poop coffee samt civet cat coffee